YAT KIŞLAMA

Kış aylarında teknenizi dalgalardan, sert akıntılardan, osmozdan ve diğer dış etkenlerden koruyunuz.

Doğru ve zamanında yapılan bir tekne kışlama faaliyeti teknenizi bir çok arızaya karşı koruyacaktır.

Bir yatın veya teknenin kışa hazırlanması genellikle tekneyi kış mevsiminin daha soğuk sıcaklıklarından ve zorlu kış koşullarından korumak için bir dizi adımı içerir. Tekneniz uygun bir marinadan özel vinç ve römorkör ile karaya çekilip kışlama alanımıza getirilir.

Sizin için sunduğumuz kışlama prosedürleri:

1. Motor Bakımı: Yağı, yağ filtresi ve ayrıca yakıt filtreleri değiştirilir. Kış aylarında yakıtın bozulmasını önlemek için yakıt stabilizatörü eklenir ve dengeleyiciyi yakıt sistemi boyunca dağıtmak için motor tatlı suda çalıştırılarak motorun deniz suyundan arındırılır. Korozyon olasılığı olan dış mekanik aksamlarının yağlanması ile tam koruma sağlanır.

2. Soğutma Sistemi: Soğutma sistemi boşaltılır ve antifriz kalıntılarını gidermek için temiz suyla yıkanır. Antifrizi kış sıcaklıklarına uygun bir karışımla değiştirilir.

3. Tatlı Su Sistemi: Donmayı veya kalan sudan kaynaklanan hasarı önlemek için tatlı su sistemi boşaltılır ve yıkanır. Su ısıtıcıları, tuvaletler ve lavabolar da dahil olmak üzere tüm su hatlarının bağlantısı kesilip boşaltılır. Donmayı ve olası çatlakları önlemek için RV antifrizi eklenir.

4. Yakıt Sistemi: Yoğuşmayı önlemek için yakıt depoları doldurulur ve mikrobiyal büyümeyi önlemek için biyosit eklenir. Deniz motorlarına uygun bir yakıt stabilizatörü eklenerek sistem korumaya alınır.

5. Akü Bakımı: Akü temizlenerek şarj edilir, ardından kış mevsiminde herhangi bir boşalmayı önlemek için kabloların bağlantısı kesilir ve akü tekneden çıkartılarak kuru ve güvenli bir yerde saklanır.

6. Sintine ve Tesisat: Sintine temizlenir. Tüm tesisat sistemleri sızıntı veya hasar açısından kontrol edilir ve gerekiyorsa onarılır. Kalan suyun donmasını önlemek için sintineye antifriz eklenir.

7. Elektronik Aletler: Kış aylarında güvenli bir şekilde saklamak için teknedeki değerli elektronik aletler çıkarılır. Neme bağlı olası hasarlardan korumak için kalan ekipmanların bağlantısı kesilir ve uygun şekilde sabitlenir.

8. Dış Temizlik ve Koruma: Gövde, güverte ve üst kısımlar da dahil olmak üzere teknenin dış yüzeyini kir, tuz veya döküntülerden arındırmak için özel marin solüsyonlar ile temizlenir. Korozyonu önlemek ve teknenin görünümünü korumak için koruyucu bir cila veya kaplama uygulanır.

9. Kaplama: Son olarak, tekneyi hava koşullarından korumak ve içeride nem birikmesini önlemek için yüksek kaliteli, nefes alabilen özel shiring ile kaplanır.

Özel kışlama prosedürlerinin teknenin tipine ve büyüklüğüne, iklime ve konuma bağlı olarak değişebileceğini unutmamak önemlidir. Kullanıcı el kitabına uygun kışlama ve bakım için profesyonel teknik ekibimiz ile hizmetinizdeyiz.
Kışın karada olan tekne batmaz.